SAB Group startte haar activiteiten na de oprichting van SAB Trading B.V. in Nederland in 2001.

SAB Trading B.V. verkoopt wereldwijd satellietontvangers, schotelantennes, installatie- en bevestigingsmaterialen, accessoires, lnb's, coaxiale kabels, multiswitches, DiSEqC switches, motoren en allerlei toebehoren voor de ontvangst van digitaal beeld via de satelliet.
In 2004 startte SAB Group haar activiteiten in Turkije als SAB Elektronik Makina ve Dayanıklı Tuketim Mallari San. Tic. A.Ş .. Conform de innovatieve filosofie heeft heeft het bedrijf meerdere investeringen gedaan om de capaciteit te verhogen. Als gevolg hiervan is in 2008 een eigen moderne fabriek opgericht. Om aan de vraag van klanten snel en op een kwalitatief hoog niveau tegemoet te komen heeft de fabriek de beschikking over R&D, molding faciliteit, volledig geautomatiseerde galvaniseer en zinkfosfaat met elektrostatische poedercoating-eenheden ter plaatse.

Door innovaties en investeringen in technologie heeft SAB Group de toegankelijkheid en het concurrentievermogen tot buitenlandse markten kunnen vergroten. SAB Group produceert nu onder zowel eigen merk als OEM haar belangrijkste productgroepen; Offset satellietschotels, Satellietschotel installatie- en bevestigingsmaterialen en Satellietschotel accessoires.
Door geen compromissen aangaande kwaliteit te doen heeft SAB Group zich sterk kunnen vestigen op zowel de nationale als internationale markt. Meer dan 90% van de productie wordt geëxporteerd naar voornamelijk West-Europese landen alsmede het Midden-Oosten en Afrika.

In 2012 besloot SAB Group om te investeren in auto-onderdelen (zoals Spoorstanguiteinden, kogelgewrichten, trekstangen, trillingsdempers, trekhaken en stabilisator armen) voor personenwagens, lichte bedrijfsvoertuigen en zware voertuigen.
Na het voltooien van haar voorbereidende werkzaamheden en het investeren in machines die voldoen aan de nieuwste technologie werd Sab Otomotiv YEDEK Parca Metal Makina San. ve Tic. A.Ş onder merknaam "SAB Otomotiv" in het vierde kwartaal van 2013 opgericht en is de productie van suspensie- en stuurelementen begonnen.
Met het oog op onberispelijke klanttevredenheid neemt SAB Otomotive zelfverzekerde en stevige stappen om een begrip te worden in de vervangingsmarkt (After Market) op nationaal en internationaal niveau met behulp hulp van een ervaren en opgeleide technisch team, de nieuwste technologische machine park, flexibele productieprocessen en een breed scala aan producten.